Primăria comunei Giroc și Sistem de Colectare – SLC Timiș S.R.L., în calitate de operator de colectare autorizat, desemnat de Asociația RoRec, organizează în data de 24 aprilie o acțiune specială de colectare a deșeurilor electrice.

Operatorul Sistem de Colectare – SLC Timiș S.R.L. preia orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, prin simpla solicitare telefonică sau online 24/7, cu ridicare gratuită, direct de la gospodăriile particulare și sediile firmelor, și instituțiilor din comuna Giroc. Pentru instituții și firme se oferă documentația necesară raportărilor fiscale și juridice.

Cetățenii care au de predat deșeuri electrice sunt invitați să sune sâmbătă, între orele 1000 – 1600, la numărul de telefon 0724602733, sau să plaseze o comandă de preluare pe formularul de comenzi online www.e-deseu.ro, pentru a solicita ridicarea gratuită.

Toate deșeurile electrice colectate de noi gratuit sunt sortate conform cerințelor/normelor tehnologice și apoi expediate la reciclatori autorizați, răspunzători pentru procesarea și eliminarea lor nepoluantă. Totodată, cantitățile colectate, sortate și trimise la reciclare sunt raportate către autoritățile de mediu, conform cerințelor legale.

Societatea noastră,  Sistem de Colectare – SLC Timiș S.R.L., este un operator de colectare autorizat pentru gestionarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), desfășurându-și activitatea în cadrul normativ stabilit prin Legea 211/2011 și OUG nr. 5/2015, prin care se transpun în România prevederile Directivei nr. 19/2012 a Parlamentului Uniunii Europene.

Important! Membrii echipajelor care ridică deșeurile de la domiciliu sau de la birouri operează în conformitate cu măsurile anti COVID – 19: păstrează distanța minimă obligatorie fată de deponenți, sunt echipați cu măști de protecție și mănuși, au mașinile dotate cu geluri și șervețele dezinfectante, pe care le folosesc înainte și după fiecare preluare a unei comenzi. Cetățenii care vor preda deșeurile sunt rugați să poarte mască în momentul predării acestora.