PRIMĂRIA COMUNEI GIROC ANUNŢĂ REÎNNOIREA CONTRACTELOR DE SALUBRIZARE CU S.C. RETIM SERVICE ECOLOGIC S.A., ÎNCEPÂND CU DATA DE 13 FEBRUARIE 2018

Când şi unde semnăm contractul pentru colectarea deşeurilor?

În perioada 13 februarie – 13 martie 2018, reprezentanţii RETIM vor veni la fiecare adresă pentru încheierea contractului de servicii cu persoanele fizice. Persoanele juridice vor fi contactate oricând în perioada 13 februarie – 13 martie 2018.

Ce acte sunt necesare?

Persoane fizice: copie după cartea de identitate (proprietar/chiriaş/persoana care deţine dreptul de folosinţă al imobilului).
Persoane juridice: copie certificat de înregistrare, certificat constatator detaliat eliberat de Registrul Comerţului, copie după cartea de identitate a persoanei de decizie.

Ce tipuri de recipiente vom primi şi cum le vom folosi?

După semnarea contractului veţi primi la adresa dumneavoastră 4 tipuri de recipiente spre utilizare, după cum urmează:

Compostor de culoare maro pentru deşeurile biodegradabile. Aici veţi depozita în vederea compostării toate tipurile de resturi din plante, fructe sau legume.

Sac de culoare galbenă pentru deşeuri reciclabile: ambalaje din hârtie şi carton, ambalaje din plastic şi metal.

Pubelă de culoare neagră sau verde pentru orice deşeuri reziduale care nu pot fi reciclate sau compostate, alte resturi alimentare decât fructe şi legume, precum mucuri de ţigară, conţinutul sacului de aspirator, ambalaje care nu mai pot fi curăţate.

Recipiente similare unor clopote, de culoare verde amplasate pe spaţiile publice din localitatea dumneavoastră, unde veţi putea depozita sticle şi borcane.

Cum vor fi colectate deşeurile?

Deşeurile reciclabile (din sacii galbeni şi clopotele verzi) se vor colecta diferit de cele reziduale (din pubelele negre sau verzi), cu maşini separate.

Deşeul rezultat în urma compostării nu va fi ridicat şi îl puteţi folosi ca îngrăşământ.

Obligaţii legale

Nerespectarea obligaţiilor privind încheierea contractului, respectiv colectarea separată a deşeurilor, se sancţionează conform Legii 101/2006, privind Serviciul de salubrizare al localităţilor.

www.retim.ro/0786452903