Anunturi de mediu

 • 30 martie - 10 aprilie 2020 – Curăţenia de primăvară (colectarea crengilor, a lăstarilor de vie rezultate din cosmetizare, legate în snopi);
 • 4 aprilie 2020 – Campania de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice;
 • 4 aprilie 2020 – Acţiunea de curăţenie în comuna Giroc pe domeniul public;
 • 10 octombrie 2020 – Campania de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice;
 • 10 octombrie 2020 – Acţiunea de curăţenie în comuna Giroc pe domeniul public;
 • 9 noiembrie – 27 noiembrie 2020 - Curăţenia de toamnă (colectarea crengilor, a lăstarilor de vie rezultate din cosmetizare, legate în snopi).

Cetățenii comunei sunt rugaţi să urmeze câteva reguli simple, astfel încât fiecare deșeu să ajungă în recipientul care îi este destinat.

Fiecare persoană poate contribui în acest fel la îmbunătăţirea mediului şi a condiţiilor de viaţă din comună.

 • În pubela neagră vor fi colectate deșeurile reziduale (menajere), cum ar fi: resturi alimentare (ex: carne, pește, produse lactate, zaţ de la cafea, etc.) şi alte deşeuri ce nu pot fi reciclate (ex: mucuri de țigarete, conținutul sacului de la aspirator, cenuşa de la sobe, scutece, excremente de la animale, etc.).
 • În pubela galbenă/sacul galben, vor fi colectate doar deșeurile reciclabile, golite de conţinut: hârtie și carton (cutii, ambalaje alimentare, caiete, cărți, ziare, reviste), plastic (PET-uri, folie de plastic, pungi și ambalaje din plastic, flacoane de șampon, detergent) și metal (doze aluminiu, tetra pak – cutii de lapte, de tomate, sucuri, conserve, folie de aluminiu). Pentru a reduce volumul deșeurilor din pubela galbenă/sacul galben, este recomandabil ca ambalajele să fie strivite sau pliate, sticlele de plastic (PET-urile) depuse fără dop, iar produsele din tetra pak clătite în prealabil.
 • Ambalajele din sticlă (sticle și borcane) vor fi depozitate în recipiente de tip clopot, de culoare verde. Aici veţi putea depozita numai ambalaje din sticlă pentru băuturi răcoritoare, băuturi alcoolice şi borcane. Este obligatoriu introducerea ambalajelor din sticlă în interiorul recipientului. Este interzis să aruncaţi în aceste recipiente de tip clopot: becuri şi neoane, parbrize şi oglinzi, sticlă de geam.
 • În mediul rural, deșeurile biodegradabile (resturi de legume sau fructe, coji de ouă, crengi, frunze, iarbă, fân, etc.) vor fi depozitate în recipiente pentru compost.

Paşii procesului de compostare sunt:

 1. Adunaţi toate deşeurile biodegradabile şi vegetale din gospodărie: resturi de fructe şi legume, coji de ouă, flori, ramuri, iarba, paie, fân, crengi. Nu uitaţi să separaţi aceste tipuri de deşeuri de alte resturi.
 2. La baza compostorului aşezaţi un strat de 10-15 cm de crengi rupte sau alte resturi din grădină.
 3. Alternaţi câte un strat de deşeuri biodegradabile cu câte un strat de sol uscat din grădină.
 4. Utilizaţi compostul finit ca şi îngrăşământ natural.
 • Deșeurile speciale (voluminoase = piese de mobilier, covoare și mochete, saltele; periculoase = baterii uzate, lacuri și vopsele, medicamente expirate, ulei uzat, diverși solvenți) vor fi colectate separat de cele reziduale și de cele reciclabile, în cadrul unor acţiuni trimestriale special organizate şi anunțate în prealabil.

Încheierea contractului pentru colectarea deşeurilor este obligatorie pentru toate gospodăriile. Neîncheierea acestuia se sancţionează conform legii, cu amenzi între 500 şi 1000 de lei.

Respectarea regulilor de colectare separată a deșeurilor reprezintă o obligație legală pentru toți cetățenii. Nerespectarea lor se poate sancționa conform legislației în vigoare şi se sancţionează cu amenzi de la 100 la 300 de lei.

Opţiuni pentru plata facturilor:

 1.  ONLINE prin CONTUL MEU:
  accesaţi www.retim.ro, secţiunea CONTUL MEU. Creaţi un cont personal, folosind elementele simple de identificare şi un card bancar.
 2. VIRAMENT BANCAR:
  puteţi efectua plata în unul dintre conturile de mai jos:
  RO54BRDE360SV07195093600BRD Timişoara;
  RO55RNCB0249013524370002BCR Timişoara;
  RO90BTRL03601202R47396XX Banca Transilvania.
 3. ROBO BRD FACTUREL
  scanând codul de bare al facturii, la orice unitate bancară BRD şi BT, care deţine un automat de plăţi.
 4. PAY POINT
  plata facturii la cel mai apropiat magazin.

INFORMAŢII, SUGESTII ŞI RECLAMAŢII:

www.retim.rowww.retim.ro
TEL: 0256 499490
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Propunerea spre aprobarea a tarifelor unice și a tarifelor distincte practicate de către  RETIM ECOLOGIC SERVICE SRL,  în raport cu utilizatorii serviciului de salubrizare pentru activitatea de colectare și transport al deșeurilor municipale desfășurată în Zona 1 a județului Timiș, în baza contractului de delegare prin concesiune a activității de colectare și transport a deșeurilor nr. 2303/08.12.2017

În conformitate cu OUG 74/2018 pentru modificarea şi completarea <LLNK 12011   211 13 211   0 18>Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, a <LLNK 12015   249 12 221   0 18>Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje şi a <LLNK 12005   196182 3A1   0 47>Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aceste tarife trebuie să intre în vigoare de la data de 01.01.2020.

 1. Tarife distincte pentru colectarea separată și transportul separat al deșeurilor reziduale și pentru colectarea separată și transportul separat al deșeurilor reciclabile rezultate din tarifele unice actuale pe categorii de utilizatori pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere și similare pentru utilizatorii serviciului (persoane fizice, persoane juridice private și persoane juridice publice-instituții, autorități publice) din Zona 1-Timișoara, județul Timiș, aflată în delegare prin concesiune la RETIM ECOLOGIC SERVICE S.R.L. pentru serviciul de colectare și transport deșeuri municipale, conform contractului de delegare prin concesiune nr. 2303/08.12.2017, după cum urmează :

Tarif

UM

Tarif unic actual

Populație rural

lei/persoană/lună

3,68 (TVA inclus)

Tarif

UM

Tarife distincte propuse

Colectarea separată și transportul separat al deșeurilor reziduale de la populație în mediul rural

lei/persoană/lună

2,79 (TVA inclus)

Colectarea separată și transportul separat al deșeurilor reciclabile de la populație în mediul rural

lei/persoană/lună

0,88 (TVA inclus)

   Tarif

UM

Tarif unic actual

Operatori economici și instituții publice

lei/tonă

305,79 + TVA

Tarif

UM

Tarife distincte propuse

Colectarea separată și transportul separat al deșeurilor similare reziduale

lei/tonă

352,51 + TVA

Colectarea separată și transportul separat al deșeurilor similare reciclabile

lei/tonă

219,21 + TVA

 1. Tarife unice majorate, precum și tarifele distincte rezultate, cu aplicabilitate începând cu 01.01.2020, pentru colectarea separată și transportul separat al deșeurilor reziduale și pentru colectarea separată și transportul separat al deșeurilor reciclabile rezultate din tarifele unice majorate pe categorii de utilizatori pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere și similare pentru utilizatorii serviciului (persoane fizice, persoane juridice private și persoane juridice publice-instituții, autorități publice) din Zona 1-Timișoara, județul Timiș aflată în delegare prin concesiune la RETIM ECOLOGIC SERVICE S.R.L. pentru serviciul de colectare și transport deșeuri municipale, conform contractului de delegare prin concesiune nr. 2303/08.12.2017, după cum urmează :

                       Tarif

UM

Tarif unic propus

Populație rural

lei/persoană/lună

3,97 (TVA inclus)

Tarif

UM

Tarife distincte propuse

Colectarea separată și transportul separat al deșeurilor reziduale de la populație în mediul rural

lei/persoană/lună

3,06 (TVA inclus)

Colectarea separată și transportul separat al deșeurilor reciclabile de la populație în mediul rural

lei/persoană/lună

0,91 (TVA inclus)

   Tarif

UM

Tarif unic propus

Operatori economici și instituții publice

lei/tonă

332,20 + TVA

Tarif

UM

Tarife distincte propuse

Colectarea separată și transportul separat al deșeurilor similare reziduale

lei/tonă

387,16 + TVA

Colectarea separată și transportul separat al deșeurilor similare reciclabile

lei/tonă

230,37 + TVA

Primăria comunei Giroc, prelungeşte perioada de colectare a crengilor, rezultate din cosmetizare și tăiere, până în data de 14 decembrie 2019.

Menţionăm că utilajele vor trece o singură  dată  pe stradă.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați la numerele de telefon:

tel. 0753149426 - Inspector Petronela Florea

tel. 0753105249 - Inspector Adelina Sîrbu

Premiu câștigat: Cafetieră

 • CIONCA RODICA MARIANA, Chișoda
 • RADOSAVLEVICI RAUL

Premiu câștigat: Aspirator

 • ROSTAS GABRIEL, Giroc

Premiu câștigat: Mixer

 • MESZAROS GERTRUDA, Giroc
 • DISAGA CORINA, Giroc

Premiu câștigat: Fier Călcat

 • UDREA MAGDALENA, Chișoda
 • IANCU IASMINA, Chișoda

Ziua de 28 septembrie a fost propusă de Agenția Națională pentru Protecția Mediului să fie declarată o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate, cu implicare națională pentru combaterea plantei invazive Ambrozia Artemisiifolia – Iarba pârloagelor, în intervalul orar 10.00 - 15.00.

Campania se numește ”28 septembrie 2019 SOS – Ambrozia” –  este derulată la nivel național şi are drept scop atât prevenirea unui dezastru pentru mediu și pentru sănătatea populației prin răspândirea polenului până la sfârșitul lunii octombrie, cât și reducerea rezervei de semințe pentru următorii ani.

Pe această cale, adresăm un apel către toti proprietarii de terenuri infestate cu ambrozie (persoane fizice sau juridice) să participe activ la această acţiune. Materialul vegetal rezultat în urma cosirii va fi colectat în saci, iar punctul de predare al acestora va fi în parcarea stadionului din Giroc.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați la numerele de telefon:

tel. 0753149426 - Inspector Petronela-Silvana Florea

tel. 0753105249 - Inspector Adelina-Ionela Sîrbu

Nr. Crt.

Nume operator

Date de contact

Punct de lucru

Persoane de contact

1

TOTAL WASTE MANAGEMENT S.R.L.

Municipiul Buzău, Aleea Industriilor, nr. 17, Pavilion Comercial, et. 1, cam. 1, judeţul Buzău

Parcarea hypermarket Auchan

Calea Şagului, nr. 223, com. Giroc, jud. Timiş

Constantin Damov

Având în vedere condiţiile meteorologice din săptămâna aceasta, acţiunea din data de 13.04.2019 “Curăţenia pentru 1 oră în comuna Giroc”, se va amâna pe data de 20.04.2019.

Vă mulţumim pentru înţelegere!

Compartimentul Protecţia Mediului,

Insp. Sîrbu Adelina-Ionela
Insp. Florea Petronela-Silvana

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, între orele 10.00-16.00deşeurile electrice şi electronice se vor colecta la punctele fixe din:

Localitatea Giroc:

 • str.Trandafirilor – Căminul Cultural
 • str. Trandafirilor – Liceul Teoretic David Voniga

Localitatea Chişoda:

 • Casa Naţională

Posesorii de echipamente, grele sau voluminoase, beneficiază de serviciul gratuit de colectare la domiciliu şi vă stă la dispoziţie la numărul de telefon 0800.444.800.

Tragerea la sorţi a taloanelor completate şi depuse în cadrul acţiunii de colectare va avea loc la Căminul Cultural din Giroc, sâmbătă 13 aprilie, la ora 1630.

Fiecare deponent poate câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre următoarele premii: 2 x Aspiratoare, 2 x Cafetiere, 2 x Mixere, 2 x Fiere de călcat.