Creșe

În localitatea Giroc a fost dată în folosință, noua creșă. Este cea de-a doua instituție de acest fel din Giroc, urmând ca, așa cum a anunțat primarul comunei, domnul dr. Iosif-Ionel Toma, să se mai construiască încă două. Panglica inaugurală a noului așezământ de îngrijire a copiilor a fost tăiată de domnul primar, de domnul viceprimar ing. Ilie Gâlcă, de preot dr. Adrian Covan și de doamna directoare a Liceului Teoretic „David Voniga”, prof. Mihaela Pascu.

Noua creșă are o capacitate de peste 150 locuri, iar clădirea este dotată cu săli de joacă, dormitoare, sală de mese, bucătărie proprie și izolator medical, toate dotate la standarde europene. Potrivit autorităților, obiectivul se ridică la suma de 500.000 euro, bani proveniți din fonduri europene prin programul PNDR submăsura 7.2.

 

Punctajele obţinute de girocenii, care au solicitat un loc la creşele din comună, au fost publicate de Primăria comunei Giroc, cei nemulţumiţi având la posibilitatea să depună contestaţii.

Facem cunoscut faptul că au fost depuse 99 de cereri pentru Creșa din Giroc și  37 de cereri pentru Creșa din Chișoda.

 Se va depune la intrarea copilului în colectivitate (la creşă) pentru copiii declaraţi admişi şi va cuprinde:

  • avizul epidemiologic, eliberat de medicul de familie al copilului cu 24 – 48 de ore înainte de a începe frecventarea unităţii.
  • analize medicale: (testare la tuberculină, examen coproparazitologic, examen coprocultură şi exudat faringian pentru copil) emise  cu maxim 30 de zile anterioare;
  • fişa de imunizări  întocmită conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătăţii cu privire la intrarea copilului în colectivitate (avizul epidemiologic cu vaccinările efectuate la zi eliberat de medicul de familie).