Depunerea proiectelor
2 iunie 2022 - 10 iulie 2022
Validarea proiectelor
11 iulie 2022 - 12 iulie 2022
Afișarea proiectelor eligibile
13 iulie 2022
Votul proiectelor
14 iulie 2022 - 29 iulie 2022
Anunțarea proiectelor câștigătoare
30 iulie 2022
Implementarea proiectelor
31 iulie 2022 - 28 decembrie 2022
Voturi: 146
Prin votarea acestui proiect, declarați pe propria răspundere că aveți domiciliul pe raza UAT Giroc și sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul validării votului. Introduceți adresa dvs. de email pentru a vota.
 • Propus de: Dumitrescu Racoveanu Marius
 • Domiciliu/Sediu: Chișoda
 • Domeniu: sport în aer liber
 • Data depunerii: 21.06.2022

 Descrierea proiectului

Vreau ca chișozenii să poată practica tenisul de masă, baschetul și fitnessul în aer liber, sport în general cu ajutorul unor echipamente moderne în spațiul dedicat sportului din parcul situat în Chișoda la intersecția str.Islaz cu N. Firu și Cooperatorilor. Pe amplasamentul actualului teren de sport, o platformă betonată de aprox 50 m lungime si 14,5 m lățime din cadrul parcului Islaz din Chișoda proiectul prevede împărțirea terenului de sport în 2 suprafețe egale. O suprafață va fi destinată practicării baschetului, aceasta urmând a fi dotată cu 2 panouri de baschet. Terenul de baschet va fi bordat de o plasă de protecție de 4 m înălțime prinsă parțial de stâlpii de iluminat existenți și parțial pe alți stâlpi de susținere care vor fi montați.

Cealaltă suprafață de joc despărțită de terenul de baschet prin plasă de protecție va fi destinată tenisului de masă și fitnessului urban. Pentru aceasta se vor monta 3 mese de tenis de masă descrise mai jos și 6-8 aparate de fitness urban în funcție de suprafața necesară acestora. Această suprafață va fi acoperită cu un strat de tartan sau de cauciuc turnat. Pentru o experiență cît mai plăcută a jocurilor, a sportului în general și pentru sustenabilitatea infrastructurii proiectul maximal al uniui spațiu de joc/sport trebie să includă :

a) mese de tenis de exterior în nr de 3buc. care îndeplinesc următoarele cerințe tehnice: - dimensiuni oficiale (274 cm lungime, 152.5 cm lățime și 76 de cm înălțime); - cadru din oțel inoxidabil; - picioare ce se pot fixa în pardoseală; - placa de joc să fie antireflexie, minim 7 mm grosime, să ofere o săritură a mingii apropiată de cea a meselor profesionale, să fie rezistentă la intemperii (ploaie, zăpadă, etc.) și să aibă o garanție minimă de 9 ani; - să fie potrivită și pentru jocul din scaun cu rotile; - să ofere o minimă protecție la colțuri; - fileu normal (textil) / fileu din metal

https://www.mesetenis.ro/78_Masa-Tenis-Cornilleau-Pro-510-Outdoor_1756_detalii.html

b) panouri de baschet în nr. de 2 buc. :  SISTEM BASCHET HEAVY, MODEL PROFESIONAL

Sistemul de baschet  model professional este compus din:

 • stâlp de oțel profil pătrat, vopsit în câmp electrostatic, profil 120 x 120 x 3 mm. La cerere stâlpul se poate realiza din țeavă de 160 x 160 x 5 mm (plus 200 Euro). Culori stâlp  negru și Ultramarine blue (RAL 5002). 

 • panou baschet din plexiglas, dimensiuni 1800 x 1050 mm. Proiecția în teren a panoului de baschet este de 1.7 m.

 • inel baschet cu arc, înălțime față de sol 3.05 m.

 • cupă de fixare la sol și accesoriile de montaj.

 • Brațele din oțel care se montează pentru a rigidiza panoul.

 • protecția pentru panou și protecția pentru stâlp.

Toată construcția conferă sistemului de baschet o foarte bună stabilitate și datorită fixării stâlpului în cupa metalică de 70 cm înălțime.
Datorită legăturii directe între inel și stâlp nu există riscul ruperii panoului.
Legătura între brațul scurt și brațul lung se face cu ajutorul a 7 șuruburi.

c) plasă de protecție  pt suprafața terenului de baschet, aprox 70-80 m l sau 320 mp  pentru a oferi o delimitare de restul zonei și evitarea  incidentelor .

PLASA PROTECTIE DIN POLIPROPILENA ,LATURA OCHIULUI 45 MM,3 MM.

Plasa protectie, din polipropilena foarte rezistenta, grosimea firului de 3 mmsi latura ochiului de 45 mm.
Fara noduri, tesuta pe margine cu snur din polipropilena.
Culori: alb, negru, albastru , verde, galben, rosu, gri
Cusuta perimetral cu snur de intarire cu grosimea de 5-7 mm.
Plasa de protectie este recomandata la acoperirea sau imprejmuirea terenurilor de minifotbal, pentru a evita desele intreruperi ale jocului.
Se poate la despatirea terenurilor de mari dimensiuni in terenuri mai mici.
Montajul plaselor de protectie se face cu cablu otelit si bride, pentru a obtine efectul de protectie dorit si pentru a evita ruperea plasei.Garantie 5 ani.

d) plasă antivânt - pentru a reduce efectul vântului care se va monta in jurul suprafeței destinate tenisului de masă si a fitnessului urban.

PLASA PROTECTIE ANTIVANT SAU UMBRIRE

Prevazuta cu ochiuri din 50 in 50 cm si carlige de fixare pe gard.Rezistenta UV

Ideala pentru terenuri de tenis ,imbracare garduri sau alte locuri unde se doreste umbrirea

Garantie 10 ani

e) aparate de fitness urban ; 6- 8 buc in funcție de suprafața disponibilă. Suprafața va fi acoperită de un strat de cauciuc turnat pt îmbunătățirea aderenței și a confortului utilizatorilor.

f) camere video - pentru a descuraja vandalismul; pentru a identifica persoanele ce cauzează eventuale distrugeri și pentru recuperarea pagubelor.

g) stâlpi de prindere plasă de protecție/de iluminat (lumina să bată în jos) - pentru securitate și pentru prelungirea timpului în care se poate juca, pt jumataea de teren destinata tenisului de masă.

h) panou regulament - pentru regulile de utilizare a spațiului de joc.

Spațiile propuse vor fi incluse în proiect în limita bugetului, în urma stabilirii cu exactitate a costurilor la momentul proiectării.

Localizare

Parcul Islaz din Chișoda

Durata de implementare

45 de zile

Justificare și beneficiarii proiectului

Tenisul de masă, baschetul, sportul în general aduce beneficii dovedite pentru sănătatea fizică și mentală, încrederea în sine, concentrare și reduce infracționalitatea într-o comunitate. Poate aduce chiar performanțe la nivel profesionist pentru sportul timișean. sau poate fi pur si simplu un mod excelent de a-ți petrece timpul liber. Acestea pot  fi practicate la orice vârstă cu riscuri foarte mici de accidentare. Ca jucător amator am remarcat faptul că în Chișoda și Giroc infrastructura privind aceste 2 sporturi este deficitară. Mese de ping-pong și panouri de baschet în aer liber sunt foarte puține și realizate din materiale nepotrivite pentru joc: beton, tablă. Am observat o dorință mare de a practica acest joc în parcuri sau în școli, iar oamenii se plâng de lipsa totală a meselor sau de starea lor precară.

În ultimii ani, a existat o creştere a utilizării echipamentelor de fitness în aer liber, în locurile de joacă, şcoli şi parcuri publice. Aceste facilităţi pot fi folosite de către copiii și adulții,  membri ai  comunităţii locale care caută să fie mai activi. S-a dovedit că a lua parte la activităţi în aer liber îmbunătăţeşte sănătatea şi fericirea atât la copii cât şi în rândul adulţilor, astfel încât aceste echipamente de fitness în aer liber au o mulţime de beneficii diferite.

Buget estimat și costuri principale

Total proiect: 176.300 RON

 Parcul Izlaz – Chișoda :

 • 3 mese de tenis de masă: 16500
 • aparate de fitness urban : 56200 – 7 aparate cu transport si montaj inclus
 • covor cauciucat turnat pe o sup.de 180 mp pt terenul destinat tenisului de masă si fitnessului: 54000 cu manoperă inclusă
 • 2 panouri de baschet :9600 – inclus transport
 • 4 stâlpi susținere plasă de protecție: 8000
 • plasă de protecție teren de baschet: 8500; 320 mp (80m lungime și 4 m înălțime)
 • plasă antivânt: 1500 pt aprox. 30 mp
 • cameră video + elemente conexe + manoperă + punere în funcțiune: 20000
 • manoperă gard, stâlpi,împrejmuire cu plasa de protecție , montaj panouri de baschet si mese de tenis: 2000

În cazul în care amplasarea proiectului și specificațiile acestuia vor suferi modificări față de propunerea inițială, în urma pașilor legali necesari pentru implementare și documentație tehnică detaliată, vom comunica public aceste modificări și justificarea aferentă. Suma finală aprobată și detalierea costurilor vor fi publicate după realizarea documentației aferente implementării fiecărui proiect câștigător, conform legislației în vigoare.

Acțiuni estimate pentru implementare proiect

 • proiectare în teren
 • achiziționare materiale , aparate și echipamente
 • montaj

Modul în care iniţiatorul doreşte să se implice în proiect

Da, doresc să mă implic pentru a mă asigura că implementarea și materialele alese nu afectează condițiile normale de joc și sunt flexibil în a schimba amplasamentele dacă acestea nu sunt potrivite din diverse motive sau dacă se identifică altele mult mai potrivite. La fel, dimensiunile spațiului de joc pot fi modificate însă în anumite limite.