Depunerea proiectelor
2 iunie 2022 - 10 iulie 2022
Validarea proiectelor
11 iulie 2022 - 12 iulie 2022
Afișarea proiectelor eligibile
13 iulie 2022
Votul proiectelor
14 iulie 2022 - 29 iulie 2022
Anunțarea proiectelor câștigătoare
30 iulie 2022
Implementarea proiectelor
31 iulie 2022 - 28 decembrie 2022
Voturi: 7
Prin votarea acestui proiect, declarați pe propria răspundere că aveți domiciliul pe raza UAT Giroc și sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul validării votului. Introduceți adresa dvs. de email pentru a vota.
  • Propus de: Asociatia Initiativelor Civice Independente Giroc (AICI - Giroc)
  • Domiciliu/Sediu: Giroc
  • Domeniu: Educație
  • Data depunerii: 06.07.2022

Descrierea proiectului

Cel mai mare număr al locuitorilor din Giroc astăzi sunt veniți din altă parte. Provenind din afara localității, noii giroceni nu au avut șansa de a-și cunoaște înaintașii și a afla despre faptele lor. Din păcate, școala românească nu promovează istoria locală, ci doar pe cea națională. La nivelul localității există mai multe monografii ale comunei Giroc unde ne sunt prezentate actele de vitejie ale girocenilor și chișozenilor de altă dată. Un proiect asemănător se desfășoară la Bistrița acolo unde ardelenii și-au făcut un cult pentru a-și prezenta valorile locale. In centrul orașului, pe toate aleile pietonale, straduțele și piețele, e plin de panouri informative despre oamenii care au scris istoria Bistriței în domeniile in care au activat: armată, medicină, învățământ, sport. Suntem convinși că oamenii din Giroc și Chișoda ar fi interesați să afle povestea lui Petrică Moise, o legendă a muzicii populare din Banat, născut și crescut la Chișoda, a preotului David Voniga sau a învățătorului Atanasie Baicu. Stiați că localitatea Chișoda l-a dat pe unul dintre cei mai mari rugbisti români, Ioan Tatucu, cel care în 1972 câștiga primul titlu din istoria rugby-ului bănățean? Totodată, prin intermediul acestor panouri pot fi promovate și valorile locale de astăzi, în contextual în care, la Giroc, este plin de premianți, de olimpici despre care se vorbește, din păcate, mai mult pe holurile școlii, deși fac lucruri extraordinare pentru comunitate. De aceea, tot aici pot fi promovați copiii, tinerii, oameni de toate vastele care reprezintă un reper, un exemplu pentru comunitatea giroceană și chișozeană. Un panou cu realizările lor ar fi un mic gest de apreciere față de cei de ieri și de azi care au dus sau duc numele Girocului si al Chișodei în țară și chiar în lume. Astfel de panouri sunt peste tot în Europa, acolo unde oamenii își apreciază valorile locale.

Localizarea proiectului

Propunerea noastră constă în amenajarea în curtea Primăriei Giroc, strada Semenic, a unor panouri informative despre istoria comunei noastre, precum și a persoanelor care au adus de-a lungul anilor plus valoare comunității din care facem parte, dar și valori locale din timpurile noastre. Amplasarea a 4 panouri informative pe Strada Semenic, în curtea Primăriei Giroc.

Durata proiectului

Durata estimată de implementare a acestui proiect este de 90 zile (aprox. 3 luni), din care o lună este necesară pentru proiectare și obținerea autorizațiilor necesare amenajării și aproximativ 2 luni necesare pentru execuție.

Beneficiarii proiectului

Beneficiarii direcți vor fi toți locuitorii comunei Giroc, dar și persoanele care se deplasează în comuna noastră în vizită sau în calitate de turiști. Un avantaj este acela că, fiind amplasate în curtea primăriei, aceste panouri dau posibilitatea oricărui cetățean care se deplasează pentru a rezolva diverse probleme la această instituție, să se informeze, să afle mai multe despre trecut și prezent.

Buget total proiect

Estimam un buget total de 5200 lei

Detalierea bugetului

Inca nu cunoastem exact costurile ce implica realizarea acestor panouri, estimam ca va fi in jur de 5200 de lei, respectiv 1300 de lei un panou informativ. Ar fi ideal ca primaria Giroc sa implementeze acest proiect, preluand ideea de la asociatie

Modul în care iniţiatorul doreşte să se implice în proiect

Asociația Inițativelor Civice Independente Giroc va depune tot efortul pentru promovarea imaginii comunei, creșterea nivelul de informare în randul cetățenilor.

Attachments:
Download this file (panou-stradal_62c56937d0e31.jpg)panou-stradal_62c56937d0e31.jpg[ ]54 kB