Depunerea proiectelor
2 iunie 2022 - 10 iulie 2022
Validarea proiectelor
11 iulie 2022 - 12 iulie 2022
Afișarea proiectelor eligibile
13 iulie 2022
Votul proiectelor
14 iulie 2022 - 29 iulie 2022
Anunțarea proiectelor câștigătoare
30 iulie 2022
Implementarea proiectelor
31 iulie 2022 - 28 decembrie 2022
Voturi: 14
Prin votarea acestui proiect, declarați pe propria răspundere că aveți domiciliul pe raza UAT Giroc și sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul validării votului. Introduceți adresa dvs. de email pentru a vota.
  • Propus de: Asociatia Initiativelor Civice Independente Giroc (AICI - Giroc)
  • Domiciliu/Sediu: Giroc
  • Domeniu: Protecția și refacerea mediului
  • Data depunerii: 29.06.2022

Descrierea proiectului

Amenajarea spațiului public de aproximativ 500 m situat între sensul giratoriu de la strada Naturii, Calea Timișoarei, strada Timiș și strada Trandafirilor, până la sensul giratoriu din fața Primăriei Giroc delimitat de intersecția străzilor Semenic – Trandafirilor, cu 10 de coșuri de gunoi stradale (de o parte si de alta a portiunii de strada descrise mai sus). Coșurile de gunoi stradale sunt prevazute cu scrumiere și vor fi amplasate la o distanta de 100 m unul fata de celalalt. Cu exceptia amplasarii, asociatia se va ocupa de intretinerea acestora pe o perioada de 3 luni (ex. vopsire, reparare, inlocuire). Coșurile de gunoi stradale ce vor fi amplasate sunt unele dintre cele mai moderne si practice din Romania. Ele pot fi vopsite intr-o culoare ce va fi stabilita de autoritatea locala, in concordanta cu cromatica specifica comunei. Recipientul cilindric metalic al coșului de gunoi stradal este realizat din tablă de oțel zincat cu g=1 mm. Fixarea la sol a coșului de gunoi metalic de exterior se realizează prin fixarea flanșei inferioare cu conexpanduri. Montajul și eliberarea actelor/autorizațiilor necesare amplasării vor fi efectuate prin bunăvoința autorității locale. Golirea cosurilor se va efectua de către societatea desemnată cu strângerea gunoiului menajer.

Localizarea proiectului

Strada Trandafirilor, cu portiunea cuprinsa intre sensul giratoriu de la strada Naturii, Calea Timișoarei (partea dreapta inspre primarie), strada Timiș (partea stanga), până la sensul giratoriu din fața Primăriei Giroc delimitat de intersecția cu strada Semenic.

Durata proiectului

Durata estimată de implementare a acestui proiect este de 90 zile (aprox. 3 luni), din care o lună este necesară pentru proiectare și obținerea autorizațiilor necesare amenajării și aproximativ 2 luni necesare pentru execuție.

Beneficiarii proiectului

Beneficiarii direcți vor fi toți locuitorii comunei Giroc. În plus, ținând cont că la sediul Primăriei comunei Giroc există un ATM, oamenilor le-ar fi mult mai ușor să-și arunce la coșul de gunoi chitanțele primite de la bancomat, iar nu pe stradă. Prin acest proiect, comunitatea va fi mai prietenoasă cu mediul și de tot ceea ce ține de curățenie, contribuind în sens pozitiv la imaginea localității. Pe de altă parte, acest proiect va avea un impact pozitiv și asupra celor care vizitează comuna. După implementarea proiectului, se va face o analiză pertinentă în ce privește impactul asupra mediului, asupra factorilor de igienă și motivaționali în comunitate, prin folosirea metodelor cantitative, calitate și mixte de masurarea a eficientei și cuantificare a rezultatelor.

Buget total proiect

Bugetul total este de aproximativ de 5200 lei (fara TVA) pentru 10 bucati cosuri de gunoi stradal

Detalierea bugetului

În urma analizei a 3 oferte de coșuri stradale, ținând cont de calitatea materialelor folosite, dar și a design-ului, s-a optat pentru produsul "coș gunoi stradal metalic cu scrumieră urban 4s" realizat de SC Kronemag Millenium SRL, Brașov cu preț de comercializare de 397 lei fără TVA, fără transport și montaj. Până la concurența sumei cerute de 520 lei pe coș stradal intră o parte din cheltuieli privind întreținerea, vopsirea, înlocuirea, etc., restul cheltuielor neprevăzute fiind suportate de Asociația AICI Giroc.

Modul în care iniţiatorul doreşte să se implice în proiect

Asociația Inițativelor Civice Independente Giroc va depune tot efortul pentru promovarea imaginii comunei, creșterea bunăstării comunitatii, protecția mediului, șamd. În privința proiectului, Asociația va suporta o parte din costurile aferente amplasării coșurilor stradale din banii proprii ai membrilor. Întretinerea, repararea, înlocuirea, vopsirea, etc. se va face de către asociație în mod gratuit timp de 3 luni, fara nicun cost din partea autorității locale.