Anunturi de mediu

Azi,  20 iunie 2018, între orele 800-1500, S.C. RETIM Ecologic Service S.A. va desfășura campania de colectare a deşeurilor voluminoase în comuna Giroc. Cetățenii vor avea la dispoziție un container special, care este amplasat la intersecţia str. Aviaţiei cu str. Unităţii.

Deşeurile voluminoase care se vor colecta sunt deșeurile solide de mari dimensiuni (mobilier, obiecte de uz-casnic și sanitar, saltele, covoare etc.), care nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de colectare. Acestea se vor depune voluntar în containerul pus la dispoziție de către operator.

S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A.

Primăria comunei Giroc, informeză cetățenii care nu au încheiat/reînnoit contractul de salubrizare,  că sunt asteptați, joi în data de 21.06.2018, între orele 10.00 - 18.00, la compartimentul Protecția Mediului din cadrul primăriei.

Actul necesar pentru întocmirea contractului  este cartea de identitate proprietar/chiriaș/persoană care deține dreptul de folosință al imobilului.

S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A

În ziua de 19 iulie 2018, între orele 800-1500, S.C. RETIM Ecologic Service S.A. va desfășura campania de colectare a deşeurilor periculoase în comuna Giroc. Cetățenii vor avea la dispoziție un container special, care va fi amplasat la intersecţia str. Aviaţiei cu str. Unităţii.

În categoria deșeurile periculoase intră: ambalajele de la produsele de igienizare, baterii și acumulatori, spray-uri, ambalaje de la vopsele și lacuri (acestea vor fi depuse în ambalaje închise etanș) etc. Acestea se vor depune voluntar în containerul pus la dispoziție de către operator.

Deșeurile care NU se colectează: transformatori, condensatori, DEEE-uri și produse cu conținut de azbest.

Primăria Comunei Giroc atrage atenţia locuitorilor asupra plantei cu denumirea ştiinţifică ambrosia, care creşte rapid, în special pe terenurile virane, şantiere, printre ruine şi dărâmături, pe marginea şoselelor, pe terenurile cultivate, pe spaţiile publice şi în grădinile cetăţenilor.

Ambrosia are capacitatea de adaptabilitate şi fructificare deosebit de mare, având un impact negativ asupra sănătaţii populaţiei. Pericolul pe care îl reprezintă extinderea acestei specii îl constituie efectul polenului produs în perioada înfloririi, cuprinsă între jumătatea lunii iulie şi începutul lunii octombrie. Acest polen provoacă, la unele persoane, alergii puternice (astm, rinite, şi conjuctivite).

Acestea sunt motivele pentru care această buruiană trebuie distrusă. Planta poate fi distrusă de la rădăcină sau combătută chimic prin ierbicidare.

În situaţia în care pe terenul dumneavoastră aveţi culturi, sunteţi obligaţi ca după recoltarea acestora, să întreţineţi terenul aflat în proprietate, în mod permanent.

Primăria comunei Giroc efectuează periodic lucrări de cosire pe marginea drumurilor, însă are nevoie şi de colaborarea cetăţenilor comunei Giroc pentru eradicarea acestei plante.

În cazul în care observaţi terenuri invadate de ambrosie, vă rugăm să vă adresati Comartimentului Protecţia Mediului din cadrul Primăriei Comunei Giroc, pentru a putea lua măsurile necesare privind combaterea acestei buruieni, la numerele de telefon:

0753149426 – Petronela Florea

0753105249 – Adelina Sîrbu.